Om webbplatsen | Kontakt

Har det hänt något under mina 70 år!

Ja man får uppleva många förändringar under sin livstid. Först kom mopeden, tunnelbanan, kalla kriget, arbetskraftsinvandring från Finland och Italien, duschen, Enhetsskolan, sedan TV som blev färg, charterresan, helgöppet i affären, mikron, industrijobben och statliga jobben började försvinna, staten bolagiserade. Personsökaren, flyktingar, mobilen och EU kom och sedan dator med webben, nya religioner, Öresundsbron, Facebook och Twitter. Sedan kom tusentals tiggare utanför varenda affär därefter flera hundra tusen flyktingar i nästa våg från Mellanöstern eller ”särkland” som Röde Orm kallar dessa konstiga länder.

Jag väntar redan på nästa förändring för säger man något om ickesvenskt blir man det fulaste man kan bli i Sverige nämligen rasist och främlingsfientlig vilket för mig är en obegriplig koppling. Även om jag älskar främlingar så vill jag inte ha dem alla i mitt hus. Åtminstone vill och kommer jag de sista ”ljuva åren” så långt möjligt välja de jag vill ha i min närhet oavsett deras ursprung.

Kanske är det fattigdom som väntar oss framöver som vissa i min föräldrageneration genomled som unga. Förmodligen är det något helt oförutsägbart som drabbar eller hjälper mänskligheten. Jag har sällan sett någon som kan pricka rätt när det gäller ”megatrender”. Jag var med i en megatrendgrupp på 1980 talet en mycket intressant upplevelse. Ingen i världen inte ens vi förutsåg dock webben och Facebook. Kanske är det medicinen som får ett genom brott och vissa kommer att leva i 500 år. Jag har av platsbrist inte kunnat räkna upp allt bra som hänt, exempelvis skruvdragaren. Personligen gillar jag  datorn och webben samt kossorna bäst av mina uppräknade livshändelser.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv