Om webbplatsen | Kontakt

Har konjunkturinstitutet förlorat förståndet!

Någon karriärist bland medarbetarna benämnd forskare föreslår en höjning av bensinpriset till 42 kr litern. Detta för att klara miljömålen. Är det så att vi skall sparkas tillbaka till stenåldern och ge upp välfärdssamhället då är i alla fall inte jag med. Bilen är en av de största motorerna i tillväxten och ger vanligt folk en hyfsad standard.

Visst kan man höja bensinskatten men det blir vanligt folk som blir lidande och framförallt de som har det sämst. Till att börja med kommer tillväxten och pensionsfonderna att rasa  och standarden för de som har det svårast får ett helvete. Det är genom alternativa bränslen miljöproblematiken skall hanteras inte med trubbiga skatter.

Skatter skall användas med förstånd och sparsamt och dagens skattehöjare påminner mer om gånga tiders förtryckare än som problemlösare. De vill höja skatterna men vet inte till vad. Först måste effektiviteten verka och i sista hand skall en skattehöjning tas till. Det finns minst 30 % ”dökött” i offentlig sektor som först måste skäras bort innan vi börjar med skattehöjningar.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv