Om webbplatsen | Kontakt

Har politiken någon betydelse?

Man kan fundera om politik bedrivs på rätt sätt idag, men det är svårt att komma på något annat än den representativa demokratin. Direktröstning från alla medborgare i allt skulle vara genomförbart med dagens teknik men inte så lysande eftersom de flesta inte satt sig in i frågorna. Möjligtvis skulle ett större antal folkomröstningar vara välgörande för det demokratiska underskottet. Personligen tror jag heller inte på att frysa ut partier och folkvalda, det är en slags mobbing mot de som kommer från ”dåliga familjeförhållanden”. Men som grundfundament så har vi ett bra system och de företrädare vi förtjänar.

Till sakfrågorna då och det kan konstateras att politiken misslyckats i bostadspolitiken i storstäderna. Priserna rusar och segregationen blir förödande och kanske är en bostadsbubbla på gång. De åtgärder som diskuteras är inga lösningar utan bara trubbiga instrument snarare är det utflyttning från storstäderna som borde vara politiken.

Miljöfrågorna är också i många fall taffliga lösningar. Bränslet E85 för personbilar blev en flopp som snarare försämrat miljön. Förslagen i övrigt går mest ut på att jäklas med folk och inte söka pragmatiska lösningar. Talar vi om de globala miljöfrågorna då är misslyckandet totalt. Vi i Sverige återvinner och snålar medans övriga världen eldar och krigar. Det ryker som aldrig förr från den globala scenen.

Flyktingpolitiken är också ett taffligt skådespel där besluten om att hjälpa flyktingar på plats och stjälpa problemet i deras hemland inte tillräckligt beaktats. Hade den miljon flyktingar från Syrien utbildats i en brigad och försetts med vapen hade de kanske kunnat återupprätta  lag och ordning i sitt älskade hemland. Man måste i alla fall ge Löfven en eloge för att han sent omsider tagit tag i frågan.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv