Om webbplatsen | Kontakt

Hedersmedlem ett föråldrat belöningssystem!

I flera av de föreningar jag är medlem i förekommer i stadgarna regler om hur hedersmedlemmar utses. Personligen anser jag att det är ett föråldrat system, ge istället de som gör stora insatser i föreningen beröm och uppmuntran medans de håller på. Nu kommer någon slags krystad utnämning till hedersmedlem när vederbörande står på gravens bredd.

Tillsamman med utnämnandet till hedersmedlem kommer en del fringisar som befrielse från medlemsavgift och andra förmåner av varierande slag. Dessutom ska kanske förtroendemän som aldrig träffat vederbörande uppvakta på begravningar eller födelsedagar högt upp i åren. Sådant kan man göra om det känns naturligt inte som ett tvång för att vederbörande är/var hedersmedlem.

Det är heller inte ovanligt att hedersmedlemmen tycker att verksamheten inte leds på ett sätt som passar denne och blir en kvarnsten för den aktiva styrelsen och verksamheten. Hela föreningslivet i Sverige är under förändring och är under stark påverkan av sociala medier som tränger in i verksamhet och styrelser. Gör mig en tjänst till att börja med, avveckla hedersmedlemmen!

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv