Om webbplatsen | Kontakt

Hedersvåld!

Jag blir så beklämd när jag hör berättelser om alla dessa misshandlade flickor. Det förekommer även att pojkar och hustrur som av olika skäl blir utsatta för s.k. hedersvåld. Om de blir räddade från sina neandertalare till plågoandar så hamnar de i ensamhet och saknar givetvis en familj. Man kan bara gissa sig till hur ensamma de är även om de får fysiskt skydd i en lägenhet.

Det är bra att lagstiftningen tar tag i de här frågorna och jag tycker man kan gå längre och kräva att alla som kommer från sådana miljöer där hedersvåld förekommer skall skriva under att de inte kommer att utöva sådant våld eller makt i Sverige och att de mister sitt medborgarskap eller uppehållstillstånd vid sådant beteende. Vi måste verkligen visa vår avsky i samhället för detta primitiva våld som inte hör hemma i en civilisation.

Jag delar helt uppfattningen att resa en staty över Fadime i entrén till Sveriges Riksdag det vore en verklig symbolhandling mot våldsverkarna. Vi kan avstå någon staty över någon kung eller talman istället.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv