Om webbplatsen | Kontakt

Hjärta både muskel och hjärna!

Vore jag ung och på väg ut i utbildning så skulle jag bli hjärtkirurg. Hjärtat en trogen kompis som hoppar lite för mycket ibland. Kan man lugna ner hen ibland är det bra men inte helt, det finns en del gener som har rötter långt bak i årtusenden med reaktioner som inte är direkt relaterade till det du gïllar eller utsätts för idag. Jag är mer och mer övertygad om att vi har två hjärnor en i huvudet och en i hjärtat och det är två envisa djävlar. Vi har duktiga unga hjärtläkare som skakar liv i oss gubbar byter härtkärl och lagar klaffar på ett obegripligt sätt. Skulle jag leva om mitt liv så skulle hjärtat få särskild omsorg först det känslomässiga som vänskap och kärlekek som nummer ett. Skilsmässor och uppbrott skadar både hjärta och hjärna på ett obegripligt sättt som ingen begriper. Till detta kommer födan som kommer ut i blodet och skadar hjärtat och bygger upp fördämningar. En hjärtläkare måste vara både psykolog, medicinare och extremt bra kirurg. Hitta den typen den som kan. Vi har kommit långt och kan komma längre något som jag ser varje gång jag besöker hjïärtklinikerna. Jag har haft mina brister i livet som förorsakat påfrestningar som nu blommar ut efter 72 år. Det är vid de 50 åren vi män börjar leva farligt och dödsfallen tilltar och jag räddades till livet av bypass operation och nu kommer nästa utmaning. Jag har efter de 50 fått ett fantastiskt liv både på jobbet och privat. Fantastiska upplevelser, karriär och inflytande som kanske har tagit lite för hårt påkroppen. Nu njuter jag av varje andetag och hoppas på varje dag. Karriärer och framgång är passerade nu gäller det att hålla igång hjärtat och den mentala hälsan ett tag till.


Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv