Om webbplatsen | Kontakt

Höjda skatter inget för pensionärer!

Eftersom pensionssystemet har en idiotfunktion som kan sänka pensionen fastän samhällsekonomin går utmärkt framåt så måste den enskilde pensionären se till utgifterna. Höjda skatter oavsett var de läggs kommer att drabba pensionärer varför de partier som driver den politiken inte får min röst eller opinionsstöd. Som det har blivit nu kan en pensionär enbart se till sig själv när det politiska systemet har avsagt sig ansvaret för det pensionssystem de skapat.

Det är ju helt absurt att först får pensionärsgruppen sänkta pensioner med 2,7% för 2014 och sen kommer det politiker som vill höja skatterna. Ta bort alla skatter för pensionärerna för de 10 000 första kronorna i månaden eller ett avdrag med 120 000 kr om året. Då kan man börja återgå till ett samhällsansvar från pensionärsleden. Ett parti har den ingången och det är SPI välfärden, vi får se om de får några framgångar i det kommande valet.

Det ju i kommunal- och landstinget den stora skattebördan finns och inte på den statliga sidan. Där finns moms och punktskatter och det är aningen oförklarligt att riksdagspolitikerna talar om skatter de förfogar ju bara över en liten del.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv