Om webbplatsen | Kontakt

Huckle!

Debatten går hög om sjalar och dess koppling till religion. Visst är det några grupper som gör den kopplingen men historiskt lär det inte vara så. Alla gamla gummor hade sjal i Sverige förr och det var den fattiges hatt som var praktisk vid arbete och så har det varit över hela världen. På 1960talet hade raggarbrudarna i Sverige sjal för att skydda det touperade håret mot blåst och de hade heller inge högre status i samhället.

Jag tycker det är snyggt med en ung mörk slank kvinna som har en sjal, den framhäver utseendet. Kläder har man ju för att skydda sig mot kyla eller sol och har man råd så kan man ha snygga kläder för att framhäva sig. I mina ögon är debatten om sjalar fjantig och det blir ännu fjantigare när kändiskvinnor av solidaritetsskäl klär sig i sjal.

Varför hetsa upp sig över en huvudbonad och göra krystade religionskopplingar. Tiden kommer antingen göra sjalen till en modegrej eller så faller den som Vegamössan och baskern in i minnenas kalejdoskop. Det senare är nog troligast.

Kommentarer

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv