Om webbplatsen | Kontakt

Huliganer upplopp svåra samhällstillstånd!

Under det senaste århundradet har det varit en del upplopp eller kravaller som det hette förut. Det var ungdomar som var missnöjda och löpte amok mot samhället och ordningsmakten, ”Berzelikravallerna” var en av flera händelser under 1900-talet. Vi har nu vår tids kravaller och upplopp att förhålla oss till.

Det är samma grupper som visar sitt missnöje, det är främst lågutbildade, några småkriminella och de som finns längst ner på samhällsstegen. Ett undantag kan man se 1968 då det var överklassbarn i högskolevärlden som då ledde aktiviteterna. Vi får nog vänja oss med värre händelser under kommande år. Folk skjuter på varandra, sparkar i huvudet på motparten och beter sig på eller i anslutning till fotbolls- och ishockeymatcher. Vi kan nog förvänta oss religiösa motsättningar också.

Den viktigaste frågan i samhället är att alla har ett jobb eller känner sig behövda, sedda. Det är inte så lätt längre att nå det målet men det är till och med viktigare än vård och omsorg i politisk prioritet. Har vi inte jobb, känner oss behövda och sedda då raseras även vår humana värld samman. Jobben finns givetvis i de traditionella yrkena men det måste satsas mer på miljö- och kulturjobb.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv