Om webbplatsen | Kontakt

Hur ska ungdomar ha råd med en bostad!

Tittar man i tidningens bostadsannonser för Stockholm så är utgångspriset för en tvåa  tre miljoner utanför tullarna. Hur ska en person som tjänar 20 000 i månaden ha råd med detta. Det blir att söka på kontaktsidorna efter en partner som har en bostad eller kontrakt. Gärna kärlek men först en bra bostad får bli prioriteten.

Det finns heller ingen lösning på detta förrän inflyttningen till Stockholm avtar. Som tur är så är ränteläget lågt och den ventilen håller våra oproffsiga nationalekonomer på att stänga. På min tid var ränteavdraget räddningen idag är den låga räntan räddningen för många. ”Rör inte min ränta” måste budskapet vara intill dess inflyttningen avtar.

Några få har tur och bor i den förr så kritiserade hyreslägenheten och bor i det närmaste gratis jämfört med de som köpt sin bostad. Det är något som är snett där också på 1970 talet kostade produktionen av en trea 80 000 kr och den borde vara betald för länge sedan och hyran borde vara kanske 2000 kr. Men så är det inte för de kommunala bolagen har slarvat bort pengarna. Hade jag fått köpa min bostad då för 80 000 kr då så hade jag knappt haft någon kostnad idag.

Det är inte lätt att vara ödmjuk men jag hade nog klarat det här bättre än vattenkammade civilekonomer på 1970 talet och framåt.

Kommentarer

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv