Om webbplatsen | Kontakt

Inför lämplighetstest och psykologitest på ledarbefattningar!

Det är ingen tvekan om att det behövs lämplighetstest och psykologitest på ledande befattningar och de som har ansvar för andras liv, exempelvis piloter och busschaufförer. Vi masstestar småbarn Pisatester och annat men de som kan ställa till ett riktigt helvete kommer lindrigt undan. Möjligtvis förekommer lämplighetstester som bara tar fram förmågan och inte hela människan.

I fel händer är den här typen av tester livsfarlig eftersom frågorna och testerna kan manipuleras men i en demokrati och rättsstat är testerna nödvändiga. Min erfarenhet av den typen av tester är bara positiv. Jag har testats själv och varit mottagare av tester från Pliktverket i egenskap av chef och det var imponerande att se psykologernas träffsäkerhet. Psykopater kunde oftast bara misstänkas då de väl dolde sina avvikande tankar.

Det finns inga skäl att ha psykiskt svaga personer på sådana befattningar som har ansvar för andras liv men även de som är chefer ska nagelfaras. Vi kan inte ha självmordsbenägna personer som kör flygplan eller bussar. Vi testar deras hjärta men inte deras hjärna en helt oförsvarlig underlåtelse.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv