Om webbplatsen | Kontakt

Informations- och kommunikationsenheterna en demokratifara?

Nu diskuterar även mediastrategerna att de ständigt växande informations- och kommunikationsenheterna i myndigheter och politik skapar ett demokratiskt underskott. Information mörkas och ”tillrättaläggs”, medarbetare tystas och när det hettar till. Då kompletteras också de välfyllda informationsenheterna med krisstrateger av olika sorter.

Visst är det bra att det är någon j-a ordning på informationen men i mina ögon har det gått för långt och det tycker de flesta insiktsfulla demokratiska personer. Vi närmar oss ett propagandasyndrom som inte skall ha någon plats i en demokrati. Det är en bit kvar men se upp. Den så kallade meddelarfriheten kan snart vara historia. Visst kommer det en hel del skit den vägen men det kan man ta som stark chef.

Det måste vara ansvariga chefer som svarar upp, talar sanning och står för vidtagna åtgärder. Nu ser jag enbart chefer som är sufflerade av informationschefer och andra som saknar kunskap om verksamheten. Numera kan nästan vilket mähä som helst bli chef och gömma sig bakom informationsenheten och jag har tyvärr sett flera exempel.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv