Om webbplatsen | Kontakt

Inte ens en professor på DN Debatt kan lösa tiggeriet!

På DN Debatt går några forskare Pär Eriksson och Hans Swärd från Lunds Universitet ut och sablar ner förslaget om förbud mot tiggeri. De argumenterar enbart mot ett tiggeriförbud men kommer inte med ett enda förslag till lösning på problemet. De tycker tydligen att det är ok att folk bor under iskalla pressningar utmed motorvägar och sedan fryser hela dagen utanför en affär med mugg i handen.

Professorerna framstår som naiva verklighetsfrånvända socialflummare. Givetvis är inte ett förbud mot tiggeri det som löser tiggarnas problem men det är ett steg i rätt riktning. Hemma i Rumänien har de ju i alla fall tak över huvudet och slipper vintertälta i skogen. Det är en skrämmande människosyn de visar upp när de vill låta folk bo i misär och fullständigt hälsovidrigt sitta still en hel dag 14 timmar utanför en affär.

Jag hävdar att vi som vill förbjuda tiggeri är de största humanisterna i detta sammanhang och professorerna Pär Eriksson och Hans Swärd vill bevara en struktur där 5000 personer i Sverige vintertältar utmed trafikleder. Deras inlägg visar på att de vill skapa till en underklass som vi inte haft i Sverige på 150 år. Hur mycket flum ska man behöva stå ut med innan någon gör något vettigt för att tiggarna får ett arbete att försörja sig med.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv