Om webbplatsen | Kontakt

Inte så enkelt att höja pensionsåldern!

Visst är det rätt att höja pensionsåldern men det kräver en mängd följdåtgärder. Detta kommer att innebära att din lön inte är som högst när du går i pension och hela systemet måste justeras från allmän pension till tjänstepension och privat sparande.

Det måste också finnas utrymme för de äldre på arbetsplatsen och LAS måste ytterligare förstärkas till de äldres förmån. Arbetsrätten måste justeras avsevärt och synen på de äldre på arbetsplatsen måste radikalt förändras vilket är det svåraste.

Det är många yrken där du inte klarar jobbet efter kanske 55 års ålder. Hur gör man med dem och vem vill anställa en utsliten person. Här måste särskilda åtgärder av ekonomisk karaktär långsiktigt vidtas. Även förtur till anställning måste diskuteras.

Sist men inte minst vill politikerna ha en automatisk höjning av pensionsåldern kopplat till medellivslängden. Det vore som att justera värmen i bostaden på den statiska medeltemperaturen. Kallt som fan på vintern och hett som helvetet på sommaren i sovrummet. Livet är för komplicerat för att regleras med med en medellivslängd.

Vi har nu ett pensionssystem som bygger statistik som tex ”bromsen” en idiotfunktion. Skall ytterligare en idiotfunktion införas med medelålder rätt upp och ner. Nej herrar förbundsordföranden i Pensionärsorganisationerna sluta med era kafferep med Regeringen och gör något av värde.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv