Om webbplatsen | Kontakt

Jag blir förbannad!

I min ålder är man med i många föreningar och de flesta jobbar efter 1930 års arbetsmodell med stadgar som möjligtvis justerats en aning men i grunden är nästan 100 år gamla. Vän av ordning stortrivs och dyker ständigt upp med sina nulliteter. Åtgärder som kanske inte fullt ut följer alla paragrafer och formalia men ligger inom ramen för ändamålsparagrafen drivs och debatteras av upphetsade rättshaveristkandidater.

Ändamålsparagrafen är oftast så smart att den håller än i dag men formerna för föreningens bedrivande har stannat på 1930 års nivå. Jag har skrivit om detta flera gånger men det måste till en förnyelse om den svenska modellen skall leva vidare. Den första paragrafen i en förening beskriver ändamålet med föreningen och den håller än idag. Efteråt har man fyllt på med jämställdhet och annat trams som inte hör hemma där utan borde vara självklarheter som att inte bete sig vid matbordet.

Jag ser fram mot en förenklad föreningsbyråkrati och ett helt annat sätt att sköta den delen via IT och sociala medier, fokus är verksamheten och inte meningslösa långrandiga möten utan den operativa verksamheten d.v.s. det det som står i ändamålsparagrafen.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv