Om webbplatsen | Kontakt

Jag blir mer och mer tvärtom för varje levnadsår

De flesta blir mer religiösa ju äldre de blir för min del blir det tvärsom jag blir mer vetenskaplig för var dag jag lever och lär. Ju mer jag studerar dess mer oreligiös blir jag. Jag hör om de stackars flickorna i mellanöstern som förtrycks av religion och inte får leva ut sina känslor utan fångas in i huvuddukar och annat. För mig är det obegripligt att sådan mänsklig förnedring tillåts i vår lagstiftning och att sådana förkunnare får verka. Jag tyckte vi kommit långt i kvinnors frihet på 1960 och 1970 talet nu ser ser jag en skymning i dessa frågor och de förtrycks av religion och ålderdomliga seder. Skolan måste bestämt ta avstånd mot sådant förtryck och kom inte i närhet av mig med tal om gudar. Skall ni nå framgång i den argumentationen då får ni ta med någon slags gud som bevis. För mig gäller vetenskap, forskning och humanism som trovärdiga religioner och det blir starkare för varje levnadsår. De senaste 40 åren har vi gått bakåt på mina huvudområden. Religion är inget för bildat folk!

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv