Om webbplatsen | Kontakt

Jag efterlyser geologen i klimatforskningen!

Kambrium, Ordovicium, Silur, Trias, Jura och Krita var tidsperioder om hundratals  miljoner år som vi fick kunskaper om i skolan. Polerna bytte sida och kontinenterna vandrade hit och dit. Klimatet och temeperaturen varierade enormt och Sverige låg ett tag där Afrika ligger idag. Det var långa tidsperioder och det pågick ständiga förändringar av vårt klimat. Visserligen långa tidsperioder men de måste beaktas.

Idag är det i sammanhanget ett knappt påtänkt embryo till meterologi som med pondus uttalar sig om millimerhöjningar av världshaven. Är detta verkligen trovärdigt att mäta havsytan i millimeter. Varför tar man inte med geologernas kunskaper om de ständiga förändringarna på jordklotet. Visst är det åt helsike att som kineserna starta ett kolkraftverk i veckan och lika tokigt är det att vi svenskar nästan skall utplåna oss för att minska utsläppen.

Miljön har blivit som religion och en Gud som ingen sett men alla pratar om. Kanske måste vi människor ha ett helvete (miljöutsläppen) och en Gud (miljöforskarna) annars kan vi inte leva. Jag har aldrig behövt osynliga Gudar och helvetet det skapar jag själv om jag vill. Det också i sammanhanget viktigt att vi minskar utsläppen för oavsett vilken verkan det gör så är det definitivt inte bra. Jag bara bara inte gillar debatten som sker på en så låg nivå att den liknar den religiösa tron.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv