Om webbplatsen | Kontakt

Jag litar inte på Astras styrelse och ledning!

De har fått ett bud på Astra och då diskuterar man priset och är tydligen öppen för affär om man får tillräckligt mycket. Jag har nog varit naiv som trott att företagsledare och styrelser brunnit för sin verksamhet och hade som första ambition att utveckla företaget. Styrelsens ordförande sålde ut Volvo personbilar och nu verkar han vara på väg att överväga en försäljning av de sista ruinerna av vår läkemedelsindustri.

Så här har det varit i storföretag efter storföretag de säljs ut av fantasi- och kreativlösa styrelser. Vi som vill mycket får uppstötningar av detta oansvariga beteende. Det är inte bara den offentliga verksamheten som har ett samhällsansvar. Stora företag har det i samma omfattning.

När det gäller läkemedelsindustrin så tycker jag att den verksamheten är för viktig för att styras av folk som inte har samhällsansvar och saknar kreativitet att utveckla ett företag till något bra och stort. Jag beundrar Kamprad, LM Èricsson den senare skulle nog vända sig i sin grav vid Botkyrka Kyrka om han såg vad som händer i bolagens lekstugor. Man blir ju i sammanhanget imponerad av FMV som med militärt bistånd hämtade hem hemliga handlingar från det numera utlandsägda Kockums. En metod som kanske är lite väl drastisk.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv