Om webbplatsen | Kontakt

Jan Eliasson kunde ha hanterat Anders Compass bättre!

I dagens intervju i SR P1 av Martin Wicklin så glider Jan Eliasson i den så kallade Compass affären. Eliasson kunde inte ge något bra svar på varför han inte har kontaktat Anders Compass efter att denne stängts av från sin FN tjänst när han anmälde soldater som utnyttjade och bar sig illa åt mot kvinnor i en FN mission. Compass blev illa åtgången för att han gjorde sin plikt och anmälde FN soldater som skändade kvinnor.

Visst var Eliasson en av cheferna som skulle ta ställning i tvisten efter en utredning men när det var beslutat och klart kunde han åtminstone ringt upp Anders Compass och beklagat det lidande compass fått utså. Så närma stjärnorna är väl inte Eliasson att han kan ringa upp en svensk FN tjänsteman som vigt sitt liv åt mänskligheten. Här sjönk Eliasson i mina ögon och hur feg är karl egentligen och är han så skicklig diplomat. Han har kanske klarat sig genom att bara glida undan och glida med.

Trist att  Martin Wicklin i P1 inte pressar Eliasson ett tecken på att våra medier inte är opartiska inför makthavare. Även ikoner som Eliasson ska svettas i intervjuer.

Kommentarer

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv