Om webbplatsen | Kontakt

Jobben eller Vården!

Jag hör skräckversioner hur goda vänner får vänta på sjukvård och det är inte bara akuten utan andra avdelningar som röntgen som blivit överansträngda. Nu går vi in i en valrörelse och vården är en viktig komponent när man skall lägga sin röst. Privata vinster gillar vi inte men den finns och kommer att finnas där från privatläkare till byggnation och underhållet av sjukhuset. Den privatläkare som fanns i Stuvsta på 1950 talet hade traktens finaste villa så vinst i sjukvården är inget nytt.

Jag har aldrig behövt vänta särskilt länge när jag besökt vårdcentralen eller närakuten även röntgen har jag gjort på närakuten. På kontorstid går man till Vårdcentralen och på annan tid närakuten och när det är livshotande då bär det av till Sjukhusakuten. Det finns nog många rationaliseringsmöjligheter och kompetenshöjande åtgärder som kan göras i vården innan vi börjar kasta in miljarder till något diffust. I Stockholms läns landsting lär det vara 11 miljarder över det här året vilket visar på inkompetent ledning.

Mjukdelen i vården måste värnas särskilt emedan sådant som röntgen kan privatiseras och konkurrensutsättas. Det handlar om att kvalitetssäkra vårdverksamheten och formulera vad vi vill med vården. Därefter kan budgeten diskuteras.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv