Om webbplatsen | Kontakt

Jobbskatteavdrag eller jobbskatteavgift!

Jobben är den största utmaningen i Sverige sedan kristnaden av vikingarna. Idag är religionen en oväsentlig fråga. Arbetslösheten är däremot en ödesfråga och på något sätt måste jobb skapas. Ett annat alternativ är att de som har jobb försörjer de arbetslösa. En situation som vi tidigare haft i Sverige när flertalet kvinnor var hemmafruar.

Det kanske är så att vi måste införa en jobbskatteavgift som komplement till jobbskatteavdraget och skapa jobb utanför det traditionella systemet med dagens företag, organisationer och myndigheter. Fortsätter arbetslösheten och det kommer folk som inte tidigare har haft kontakt med ett modernt samhälle. Då finns en stor risk för en eskalerande brottslighet och i slutändan upplopp.

Några exempel på sådana jobb är personliga assistenter som inte fanns tidigare. Vi skulle utan vidare kunna anställa en stor mängd människor i miljöarbete för att städa upp i skogar och fritidsområden. Snöskottning på vintern, röjning på sommaren, utökad noggrannare sopsortering på våra återvinningscentraler och vakthållning vid returbehållare mm. Privata bolag kan mycket väl sköta uppdraget så det passar även borgarna. Något radikalt måste göras för att bara betala ut bidrag förstör självkänslan.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv