Om webbplatsen | Kontakt

Johaug Dopad?

Är norska skiddrottningen Johaug verkligen dopad och är dosen av en sådan styrka att den haft någon som helst effekt kan man fråga sig. Hon har använt en läppsalva som tydligen innehåller anaboila steroider och på förpackningen står det tydligt att det är doping med röda bokstäver. Läkare som köpte ut salvan måst ha sett märkningen och har han tagit ur salvtuben ur pappförpackningen och gett salvan till Johaug så bör han utredas/ misstänkas för dopingbrott.

Har Johaug läst på pappersförpackningen så är hon riktigt illa ute. Det är nog hög tid att norrmännen tar sig en funderare över sitt beteende med både salvor och astmamedicin. En riktig läkare kan nog inte rekommendera en person att tävla på skidor i kyligt väder om den har astma.

För att återgå till salvan så torde mängden vara försumbar men det är intressant att den fanns i urinen. I svensk lagstiftning kan det rubriceras som ringa dopingbrott dör straffskalan är böter eller fängelse i sex månader. Detta kanske även bör föranleda alla kvinnor som använder läppstift att fundera över de substanser som ingår i läppstift som de sedan suger i sig.

http://online.vasabladet.fi/Artikel/Visa/118517

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv