Om webbplatsen | Kontakt

Kalabaliken på Försäkringskassan inte ovanlig i offentliga organisationer!

I offentlig tjänst finns meddelarfrihet för de anställda men ve den som berättar om oegentligheter för media. Det finns sofistikerade metoder att röja sanningssägarna ur världen. Idag finns det väloljade informationsenheter och den byråkratiska överbyggnaden är stor på bekostnad av de operativa enheterna.

Visst finns det knäppgökar som sprider ut halvsanningar för att skada sina chefer och verksamheten men de är lätta att bemöta om man som chef har ”på fötterna” i beslutsfrågorna. Den nya tekniken öppnar också för spridning av sådant som tidigare inte fanns som lättsökta dokument i databaserna. Min erfarenhet är att det som nu ägt rum på Försäkringskassan är ingen isolerad händelse i den moderna offentliga sektorn.

Den man fått ögonen på sig gör nog bäst i att söka sig ett nytt jobb om den inte kan övervintra och vänta in en ny ledning. Skillnaden mellan offentlig och privat verksamhet är nu nästan obefintligt och det finns även privata arbetsgivare som är betydligt generösare än den offentliga.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv