Om webbplatsen | Kontakt

Kan man ha idoler!

Flertalet människor verkar ha idoler i någon form, det kan vara mormor eller Zlatan. Jag kan ha en viss förståelse för mormor men idrottsstjärnor och popartister är för mig helt obegripliga idoler. Vad vet vi om dem, inget annat än att de kan hoppa högt eller sjunga bra. Vi vet inget om deras själstillstånd man kan ju leva ihop ett helt liv utan att riktigt känna människan bakom pannbenet.

Mina idoler finns nog mer hos filosofer och folk som tänkt igenom livet djupare. Även fast jag är ateist så måste de som formulerade bibelns och  motsvarande filosofiska och livsledande budskap som geniala. Buddha som inte är någon gud har fantastiska mänskliga budskap men även dessa kan vändas till det motsatta.

Hysteriska idol yttringar på sociala medier om  idrottsmän och artister förblir fullständigt obegripliga i mina ögon. Jag skulle lägga högst en hundralapp på en gala eller fotbollsmatch, det räcker med sammandraget på TV. Man (jag) kan vara imponerad över en prestation men idol, nej det krävs det mer för.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv