Om webbplatsen | Kontakt

Kan man verkligen översätta svensk mutlag till en diktatur!

Strax innan Telia offentliggör sin interna utredning så är jag ytterst tveksam till att tillämpa svensk mutlagstiftning i en diktatur. I princip äger ju regeringschefen all egendom i en sådan stat eller kan expropriera det han så önskar. Att då komma släpande med svensk lagstiftning visar på ankdammsbeteende från svenska rättsvårdandande myndigheter.

Ger sig ett företag in i diktaturer och gör affärer så är frågan om de verkligen kan verka i sådana stater. Det är många länder vi utesluter om vi går på som svenska åklagare gör. Jag tror och hoppas på att det slutar med platt fall för åklagarsidan när det gäller åtalet mot Telia. Vinner åklagarsidan gehör så är det ju bara att flytta företaget utanför ankdammen.

Jag tycker åklagarna börjar spåra ur med sina spektakulära åtal. Dels den här Telia affären och sedan undersökningen mot Överbefälhavaren för att han beskriver vår militära kapacitet. Det finns fler exempel men när vi vanliga gör en anmälan, då är ärendet nedlagt efter en timme. Åklagarna är medborgarnas tjänare, lev upp till det och sluta larva er i media med era spektakulära nonsensutspel.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv