Om webbplatsen | Kontakt

Känslor en opålitlig vän eller fiende!

De flesta av oss litar till våra känslor och får ibland stryk av denna mänskliga för- eller nackdel. Det är bara psykopaten som kan lyfta sig helt från denna i grunden fina mänsklighet. Det finns känslor i arbetslivet och det är få som kan se syntetiskt på det man gör dagligdags. Det är heller inte önskvärt att allt görs med beräknande matematik men det kan vara en ledtråd för känslor.

Mest förknippar man väl känslor till relationer mellan de som tycker om varandra och det är ju fantastiskt fint och härligt oavsett det handlar om en hjärtevän eller nära släkt. Blod är ju tveklöst tjockare än vatten och oavsett det uppstår tvister så finns det en plattform att återvända till om båda vill. Tyvärr övergår fina känslor många gånger över i hat och kan då sluta i en katastrof för båda parter oavsett skuld.

Det här är nog mänsklighetens gissel eller snarare framgångsfaktor. Det är bara djur och några procent av mänskligheten som är psykopater och dem får man se upp med. För det mesta mår de bäst av att ha ”koppel” på sig.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv