Om webbplatsen | Kontakt

Karantän för politiker ett ingrepp i demokratin!

Det vore ett angrepp på demokratin att sätta en politiker i någon form av karantän då han lämnar sitt uppdrag. I en demokrati måste alla veta vilket uppdrag man har vid ett givet tillfälle och är lojal mot sin uppdragsgivare. Jag kan inte se några skäl för att införa någon form av karantän.

Har man i sitt offentliga uppdrag hanterat hemliga uppgifter så räcker det med att hemligstämpeln sitter där och den är starkare för den som inte är i offentlig tjänst och har lämnat sin befattning. Det finns heller inte särskilt många hemligheter som inte är kända eller som kan vara värda något om en politiker övergår i privat tjänst. Mycket märkliga debatter härjar för närvarande vissa hyllar sk. whistleblower men vill samtidigt hindra en seriös person att byta jobb och själv stå för sin försörjning. 

Sätter man en hemligstämpel på det som är absolut nödvändigt och detta avslöjas i en annan anställning, ja då ligger man illa till. Jag är helt övertygad om att det är mycket större problem företag emellan med affärshemligheter. Politiker har mycket få hemligheter i ett land med öppna diarier och meddelarfrihet. Får en politiker ett nytt jobb snabbt så är det, det bästa för både politikern och samhället.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv