Om webbplatsen | Kontakt

Kejsarens nya kläder!

HC Andersen beskriver för länge sedan hur det går när ingen vill eller vågar se ett problem. Det skulle bli en kostym av sällan skådat slag i kunglig glans. Efter en lång process blev det en tumme. Ingen av de politiskt korrekta i hovet vågade säga sanningen och kungen gick ut naken på gatorna.

Det var bara ett litet oförstående barn som vågade säga sanningen att kungen spatserade naken på gatorna. Den förljugna närmaste kretsen vågade inte säga sanningen, de var rädda om sin karriär. Så har det varit i Sverige i många år nu ingen har vågat säga sanningen om problemen i vissa förorter och dödsskjutninar.

Jag rekommenderar de politiskt korrekta att läsa och lära av, Kejsarens Nya Kläder, Den Fula Ankungen, Prinsessan på Ärten. Tummelisa kan med fördel läsas av de som  förespråkar tvångsgifte och barnäktenskap. Jag rekommendera på det varmaste dessa barnböcker för politisk utbildning de är som gjorda för folk som vill bli politiker och tyckare. 

HC Andersen föddes 1805 i Odense och var god vän bl.a Fredrika Bremer, Jenny Lind och Elsa Beskow mfl alla stora tänkande människor som hade behövts i vår tid.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv