Om webbplatsen | Kontakt

Klimat eller Väder?

Människan måste ha en domedagsfråga och vissa individer är mer mottagliga än andra. Jag var helt övertygad om att det var en klimatförändring på gång på 1970-talet. Det var gröna vintrar och jag kände inte igen mig. När frågan togs upp så sades det att det var naturliga vädersvängningar. Det kom några vargavintrar och jag gav med mig.

När man läser historia så ser man varma perioder och mycket kalla som när våra soldater gick på isen över Stora Bält. När vi får en riktigt stor skogsbrand eller oljefält tänds på så är det ju händelser som överträffar den årliga mänskliga förbränningen. Det man kan vara överens om är att det inte är så bra att elda på.

Samtidigt ska man ha klart för sig att jorden tillförs en enorm mängd energi på ett år. På en timmes solljus har vi fått all den energi mänskligheten behöver på ett år. Man kan fundera på vart den energin tar vägen. Energi kan ju inte förstöras den lagras och en del strålar väl ut i rymden igen. Jag är tveksam till att människa född av kvinna och man kan räkna ut resultatet.

Hur som helst så är det bra om vi kan begränsa utsläppen av koldioxid men låt oss slippa idiotresonemangen om köttkonsumtion och liknande. Det är töntförslag.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv