Om webbplatsen | Kontakt

Kommer Sverige att behöva ett Nationalgarde?

Vi har en oroande kriminalitet som slänger handgranater och skjuter varandra till höger och vänster. Vi har en stor ungdomsarbetslöshet och ytterligare 82 000 människor väntar på arbete i flyktingförläggningar. Fortsätter den meningslösa arbetslösheten hos dessa grupper och bland ungdomar kan vi nog bara förvänta oss upplopp.

Den svenska modellen blir en historisk parentes och våran defensiva problemlösningsmetodik fungerar inte. Svensk polis är för tunn i detta sammanhang de ser ut som kommandosoldater men har inte vare sig resurser eller förmåga att klara svåra upplopp, det visar händelserna i Göteborg. Det inte alltid våld som hjälper utan snarare att vara flera som har den bästa effekten.

Det är hög tid att lämna händelserna i Ådalen det var tragiska och oförlåtliga men orsakades av inkompetenta officerare. Jag tror att det är tid för att fundera över hur ett svenskt nationalgarde skulle kunna se ut och hur de skulle kunna hjälpa till när polisens resurser och förmåga inte räcker till. Vi är inte långt ifrån den situationen, möjligtvis 10-15 år. Jag hoppas att jag har fel!

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv