Om webbplatsen | Kontakt

Kommunal!

Så har drevet gått igen och visst har det varit några excesser i förbundet men en del av dem är nulliteter. Det talas om en julfest för personalen som en överdrift, det lär ha bjudits på en en snaps och avec vilket framställs som väldigt exklusivt. Kan ett företag eller organisation inte bjuda sin personal och några trotjänare på ett julbord ja då kan den organisationen och företag ta sitt pick och pack och flytta in i ett kloster och anlita munkar och nunnor.

Nu har ledningen för kommunal med sin förbundsordförande gjort avbön och jag är säker på att ”bränt barn” skyr elden men jag hoppas de har kvar julfesten. Kommunal förlorar också en mycket skicklig ledare i Anneli Nordström som jag tror kan lyfta de mycket lågavlönade medlemsgrupperna. Det här är en kvinna som vet vad hon vill och som valts på meriter och inte på kön. Hennes förmåga att hantera drevet visar på stor kompetens och integritet. Få hade klarat det här.

Tråkigt att Anneli Nordström inte lyckades hålla stången mot gamla synder. Jag tror hon är lättad att slippa ett mycket tungt uppdrag och jag hoppas hon kommer igen i andra sammanhang. Det kommer att bli svårt att hitta en sådan person igen i närtid. Det är många starka krafter som inte vill att Kommunal ska lyckas. Det innebär högre kommunal- och landstingsskatt och att industrin inte sätter det så kallade lönemärket i avtalsrörelsen.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv