Om webbplatsen | Kontakt

Kongresser i eller ur tiden!

Nu har jag återigen varit på kongress och jag har dubbla känslor för företeelsen. Visst är det bra att få en inriktning och måla med breda penslar vart tredje eller fjärde år, men? Det är nog så att de gamla kongresserna med 100 tals mer eller mindre småaktiga motioner och förslag numera har passerat bäst före datum och ändrats på den punkten.

Men har en organisation nya tankar och vill fokusera och få med sig hela organisationen i en omställning då är det ett bra sätt att börja med ledande förtroendevalda. Tyvärr är detr nog så att de flesta av kongresserna är gammelkongresser och ledningarns tar inte chansen att ”skota om”. En organisation skall helt förändras minst vart tredje år.

Visst är det kul att fajtas om olika ståndpunkter och vinna majoriteter och med en bra kommunikationsstrategi kan det bli några mediarubriker också. Men även här är det gammelkongresser. Det mest flagranta och urdåligt är att informatörer och journalister sitter på en kongress och inte i realtid lägger ut händelseförloppet på hemsidor och sociala medier. Här borde det nästan vara tjänstefel saklig grund för uppsägning.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv