Om webbplatsen | Kontakt

Köp vin på postorder?

Idag fick jag och mina grannar ett erbjudande i brevlådan att köpa vin via postorder fraktfritt från  THEWINE COMPANY i Hamburg. De erbjuder sig att betala skatter och avgifter som tillkommer. Vinerna var i kostnadsspannet 80-150 kr och jag har inte kunnat jämföra med priserna på Systembolaget men de är nog ungefär jämförbara men du slipper en inköpsresa och kånket.

Kan det här företaget konkurrera prismässigt med systembolaget kommer nog en hel del människor att handla på detta sätt. Vi som sakteliga börjar vänja oss vid att handla på nätet varför inte ta vinet den vägen om det sker lagligt. Min internethandel som inte är alkohol sträcker sig ända till Kina och det är fraktfritt varför hålla på med svenska dyra frakter när det är gratis nästan worldwide.

Det är hög tid för regeringen att ta tag i alkoholpolitiken och lagstiftningen hänger inte med i en supertrimmad internationell logistik. När det gäller vin så blir väl inte fattigpensionärerna storkunder men den hårt ansträngde högavlönade måste nog nappa på den här försäljningsdriven.

Det här var en metod att sälja alkohol utanför Systembolaget en annan är den stora införseln i paketbilar och släp från Tyskland som, vänder sig till den ”fattige”, med lågprisalkohol i lasten för illegal försäljning. Regeringen och alla politiker står handfallna utan idéer och vår alkoholpolitik eroderas ner till finsand.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv