Om webbplatsen | Kontakt

Köpa sex!

Dagligdags berättas i media om personer som köper och säljer sex. Det kan vara utslagna, fattiga eller penninghungrande som söker ”lättförtjänta” pengar. I vårt samhälle är av någon anledning sexhandel förkastligt och lag reglerat med förbud. I andra europeiska länder blomstrar så kallade ”red light distrikt”. Där är sexhandeln är mer eller mindre reglerad.

I Sverige har vi en omfattande sexhandel och den är nog större här än den är i ”red lightländerna”. Vissa tror att sex går att reglera i lag och det tror inte jag. Den driften är för stark och pengarna gör det extra lönsamt. Det är också naivt att tro att polisen kan göra något åt sexhandeln de kommer bara att skrapa på ytan.

Sen har vi ju alla varianter på sexhandel mer eller mindre laglig eller moraliskt tveksamma. Hur många människor har inte gått sängvägen för en karriär eller rikedom i äktenskapet. I mina ögon är det likvärdigt med att ”gå på gatan”. Sexhandel är en socialpolitisk fråga och kan inte lösas med en sexköpslag utan snarare med sexuell frigörelse och ett samhälleligt fördömande av religiösa medeltidsmoralister.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv