Om webbplatsen | Kontakt

Krigsförbrytare går fria i Sverige!

Polisbrist gör att krigsförbrytare går fria i Sverige och det kan ju vem som helst förstå. Polisen håller på med för mycket som de inte har med att göra. Trafiken är ett område som polisen kan lämna det går bra att ha P-vakter då går det att på affärsmässig basis bötfälla fortkörare, övervakning av internationell trafik mm. mm.

Det finns massor av välutbildade som mycket väl skulle kunna bli utredare hos polisen utan att först trampa gata och åka radiobil. Det är för övrigt två helt olika kompetenser som inom vissa områden kan direktrekryteras. Tullverket har varit väldigt framgångsrika med att direktrekrytera till förundersökningsverksamheten, det kan polisen också bli. Polisens prioriterade verksamhet behöver de bästa varför inte välja dessa.

Det är också hög tid att privatisera eller ha fristående organisationer för beivrande av brott som ligger lågt på straffskalan och är mer av enklare ordningskaraktär eller kan betraktas som mer fiskala som exempelvis trafikbrott och särskilt den tunga trafiken. Vi har brott av allvarlig karaktär som måste prioriteras men för den skull får inte de enkla ”brotten” glömmas bort, där kan andra krafter sköta det polisiära arbetet.

Kommentarer

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv