Om webbplatsen | Kontakt

Krut och kulor inget för ett modernt samhälle!

Vi talar om miljö, invandrare och miljöfrågor i kvadrat men ingen talar om de onödiga skjutvapnen som finns i samhället. Jag kan till nöds tänka mig att militär och brottsbekämpande myndigheter är beväpnade samt jägare. Men där är det slut för min del, för tävlingsskytte räcker det med luftvapen. Det finns i tävlingsskytte ingen anledning att ha en större kraft i kulan än det komprimerad luft avger och då dödar den inte.

Nu har det hänt igen i USA att en finnig förvirrad 20 åring fått för sig att  skjuta småbarn. Det här får aldrig hända i Sverige och det kan aldrig hända om vi enbart har jaktvapen, militära, brottsbekämpande vapen och luftvapen. Det vore på sin plats att våra representanter i internationella skyttesammanslutningar krävde att alla tävlingar gick över till luftvapen. USA bestämmer själva och deras syn på vapen och den är i min mening densamma som Christofer Columbus hade på 1500-talet.

Behöriga myndigheter borde också beväpna sin personal med annat än krut och kulor som är ett 1500 talslösning. Det finns andra metoder är krut och kulor i dagens tekniska samhälle att oskadliggöra en motståndare. Elpistolen döms ut för att någon med svagt hjärta kan dö men vad gör man av kulor och krut. Hellre blir jag träffad av en elpistol än en en dumdum kula från polisens Sig Sauer.

Under min yrkesverksamma tid satt jag vi en bjudmiddag tillsammans med en FBI agent och jag nämnde då min syn på krut och kulor som en 1500-tals idé. Han hade nog inte den filosofiska kostymen på sig så jag lämnade ämnet.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv