Om webbplatsen | Kontakt

Kultursidorna bara för en elit?

Jag brukar läsa kultursidorna översiktligt och ibland är det riktigt intressanta artiklar. Tyvärr saknar jag den folkliga kulturen, det handlar om amatörteater, folkmusik och folkdans samt andra spännande folkliga kulturaktiviteter. Dessa aktiviteter är mycket viktiga för demokratin och samhällets utveckling.

Visst har elitkulturen stor betydelse och är ett draglok för amatötkulturen men media måste spegla både och. Kulturjournalister och kritiker tror att de har monopol på sin elitkultur men det finns folkrörelser med uppåt miljonen svenskar som på olika sätt utövar dagliga kulturaktiviteter, dessa skrivs det aldrig om.

Amatörkulturen har en mycket viktig roll i det demokratiska Sverige och förtjänar uppmärksamhet. Här kan de nya jobben skapas i skolor, vård och omsorg. Det är inte bara plåster och blöjor som behövs i exempelvis äldreomsorgen och skolan, det är kulturaktiviteter som ökar livskvalitén och ger elever möjlighet att ta plats och spela ut sin personlighet för och i arbetslivet.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv