Om webbplatsen | Kontakt

Kungen och Jag!

Vår gemensamma nämnare är att vi är lika gamla och fyller år samma vecka och nu är det 70 år som gäller. Jag har vid ett tillfälle hållit ett kortare föredrag för Kungen och ätit en gemensam lunch. För övrigt tyckte han att Tullen och Kustbevakningen kunde fortsätta att vara en myndighet. I övrigt har våra vägar inte korsats och våra liv varit väldigt olika.

Visst är det väl lite töntigt det där med Kungar och Drottningar men det är väl ett skådespel som många vill ha. Många länder har ju diktatorer och stollar som bestämmer och slår ihjäl medborgarna. Då är vårt system bättre vi har en snäll Kung som representerar och får utstå spott och spä ibland. Det skulle inte religiösa ledare och diktatorer tåla, då blev man ihjälslagen eller plågad till döds.

Det jag skriver här skulle jag säkert bli fängslad för om jag levde i någon arabisk religiös bananrepublik. Vi har ett bra system i vårat land det är bara några små skönhetsfläckar. Även om vi gnäller på politikerna så kunde det vara mycket värre. De flesta gör ett bra jobb men det kunde vara färre i Riksdagen nu när vi har EU som bestämmer det mesta.

Grattis Kungen idag den 30 april och den blågula fladdras i den starka vårvinden.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv