Om webbplatsen | Kontakt

Kvinnorna har makten nu!

I de stora pensionärspartierna regerar nu kvinnorna. Vi har Christina Tallberg i PRO, Christina Rogestam i SPF och Monika Bäckman i SKPF därmed behärskar de den övervägande majoriteten av pensionärsorganisationerna. Några mindre och på utgående organisationer har män som ordförande och deras roll kan anses som marginell.

I de politiska partierna finns samma tendens där regerar  Anna K Batra i Moderaterna, Annie Lööf i Centern, Ebba Busch Tor i Kristdemokraterna samt Åsa Romson i Miljöpartiet. Däremot finns några män kvar i ordförandeställning i några av de större partierna som Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna samt i några av de marginella partierna som V och FP.

I många andra viktiga funktioner som facket är det samma tendens förutom i Centralorganisationerna där TCO leds av Eva Nordmark. Vi får se om det blir bättre nu i samhället när gubbarna är i uttågande. Tyvärr tror jag inte det, vi som är tillräckligt gamla och läst Animal Farm av George Orwell vet att makten fördärvar oftast även den med de mest vällovliga avsikter. Se upp kvinnor det förpliktigar att leda.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv