Om webbplatsen | Kontakt

Lagstiftad lägsta lön förskräcker!

En lagstiftad lägstalön är exempelvis 62 kr/tim eller ca: 8000 kr/mån i USA är det dit Centern och Calmfors vill ha oss i Sverige. Visst kan man fylla magen på den lönen men mer blir det knappt det ska ju dras skatt, arbetsresor, försäkringar mm. mm. Hyra är ju inte att tänka på inte heller kläder av någon omfattning.

Visst finns det pensionärer som lever på motsvarande summa men då kommer ett skattefritt bostadstillägg på 4000 kr/mån. Ska det gå ihop måste man ha två jobb och då är man uppe i 18 timmars arbetsdag vilket ingen människa klarar av. De som säger sig jobba snackar skit de sitter på en stol och deras effektiva arbete under dessa timmar kanske är högt räknat 5 timmar. För den lågavlönade som ska diska eller sopa golv går det inte att sitta på en kontorsstol och dröna.

I de lägst avlönade arbeten finns oftast inte möjligheten att vila utan det är att vara aktiv hela arbetstiden. Det är vidare helt omöjligt att exempelvis gå och stå i 16 timmar per dygn dag efter dag. Sextiotvåkronorslöntagaren tvingas dessutom att jobba även helgerna ska gå ihop. Ovanpå detta kommer den här lägstalönen bli normerande för de som idag har en bättre lön och sedan är den nedåtgående spiralen igång.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv