Om webbplatsen | Kontakt

Lek med läkemedel!

De transnationella läkemedelsbolagen, socialstyrelsen och även Apoteken leker med läkemedel och därmed vår hälsa. Inget företag är heller beredda att satsa stort på ett nytt ”penicillin” som är livsviktigt för mänskligheten. Endast en stat har uthålliga resurser för en sådan satsning när läkemedelsföretagen mest ägnar sig åt kvartalsekonomi. Cancermedicin verkar inte heller vara ett tillräckligt lönsamt forskningsprojekt.

Nästa lek med läkemedel är att man inte får det läkemedel man fått på receptet utan erbjuds en billigare likvärd variant. För det första kan man lita på att det är likvärdigt och sedan är det inte så lätt att hålla reda på alla sorter man skall inta. En gammal person som kanske har sju olika sorter och dessutom får olika preparat varje gång jag har svårt att hålla reda på fem sorter. Den här leken står regeringen och socialstyrelsen för.

Sedan har vi leken med Apoteken i storstäderna där de växer upp som svampar och butikerna ser nästan ödsliga ut där de ligger vägg i vägg i gallerian. I glesbygden blir det istället glesare och längre till apoteket för varje dag.  Vi hade tidigare en ganska sund fördelning av apotek, nu är det som ett skämt.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv