Om webbplatsen | Kontakt

Livet det var alla dessa dagar

Jag kan nog inte beskriva en livstid bättre efter sjuttiofem år har man set det mesta och fått uppleva denna glädje och oförrätter som susar förbi. Det största som hänt i samhället för mig är datoriseringen. Där fanns ju allt samlat som jag behövde intellektuellt för att klara av livet, jag fick ju inte examen men kunskapen fick jag på en liten bildskärm. Det var språk, litteratur, fysik, kemi och vetenskap på högsta nivå. När jag skulle bygga till mitt hus så är det viktig att det blir räta vinklar och då behövde jag Pytagoras sats för att få det i räta vinklar och den satsen hade jag ju glömt sedan trettio år. Med datorns hjälp var det fixat på en minut plus en del tankearbete men sen var det klart. Det är ju stort att vi har all världens kunskap i vår lilla mobil. Datoriseringen är det största som har hänt mänskligheten. Här har jag min dator och min hemsida och det jag skriver kan folk läsa direkt efter utlägg i både Brasilien och Kina. Ja datorn är stor och World Wide där får jag kunskap, underhållning och nyheter. Jag läser morgontidningen på en stor skärm där jag kan förstora texten så den går att läsa när jag ser dåligt. Jag har världens TV kanaler i datorn och får alla nyheter hem i rummet. Jag kan prata med vänner på andra sidan jordklotet besöka all världens bibliotek. Förutom allt mänskligt som kärlek till anhöriga är datorn det största som har hänt mig och jag dristar mig att säga att så är det för de flesta numera, tänk efter.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv