Om webbplatsen | Kontakt

Livet en fantastisk resa

Jag har tidigare skrivit att livet är det alla dessa dagar och jag vill utöka den tesen med ”livet en fantastisk resa”. Ser man det från Universum så är det en enorm resa men även här på Jordklotet och fysisk förflyttning så har mina resor betytt fantastiskt mycket. Det kunde ha blivit fler och längre resor men ett hjärtstopp gör det lite läskigt. Nu har jag talat om resa i distans men de stora resorna har skett i utvecklingen av person, arbete och familj. För min generation betyder arbetet mycket och det har gett mig ännu mer. Det har varit min akademiska utveckling där jag verkligen fått lära mig att leda, skriva och tala. Till detta har arbetet gett mig ekonomiskt utrymme, mindre eller lite i början och klart godkänt de sista åren. Jag minns min första lön när jag jobbade som springschas på Konsum efter skolan. Det krävdes Arbetsbok där arbetet noga beskrevs för att man inte skulle bli utnyttjad. Man kan ju fundera hur det funkade när en fjortonåring kunde ta en 50 kilossäck med potatis och cykla ut till kunden. Man blev ju vig och stark och det gav bra med dricks. Sen blev det flakmoppe och mycket lättare och kul att köra. Senare blev jag hålkortsoperatör på Mjölkcentralen och körde ut Avräkningar och specifikationer till mellansveriges bönder. Detta avlöstes av praktik på byggen i Skogås det var mätningar, köra Lindenkranar och traktor. Sen blev det militärtjänst i 12 månader på Gotland som pionjär och sprängexpert, gruppchef för en granatgevärsgrupp på ett stridsvagnskompani. En verksamhet som nästan gjorde mig till uteliggare, det blev för varm att sova i lägenhet. Jag slutar här vid de 20 åren och återkommer om någon är intresserad.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv