Om webbplatsen | Kontakt

Livet jaså alla dessa dagar!

Nu kan man börja summera och utvärdera 26432 dagar och några till. Det blev inte som jag trodde ett stabilt liv med en livsvarig relation. Min barndom präglades av en frenetiskt otrogen far som såg ganska bra ut och när alkoholen gick in gick förståndet ut. En intelligent man som förstördes av kvinnliga underliv och alkohol. En angelägenhet som tilltalar alla män i olika omfattning. Båda dessa frestelser ger så mycket akutstimulans och än mer ångest och ånger. Jag har väl hållit mig på en manlig medelmåtta i dessa två utmaningar i livet. Min barndoms ibland ruggiga upplevelser ville jag inte se i min värld och har nästan undvikit dem. I alla fall har mina barn inte behövt uppleva att jag skadat dem med min skilsmässa och splittrad familj. Min barndoms erfarenhet var så hård att jag aldrig skulle skilja mig men den frågan äger man bara 20% av.


Relationer är nog det svåraste som finns att hantera allt från det underbaraste till det jävligaste man kan vara med om. Dessutom skadar man barnen hårdhänt och de flesta av oss är ingen syntetisk Ingmar Bergman. Efter 50 års livserfarenhet kunde jag på nybörjarnivå hantera relationer igen och nu uppåt de 70 åren tror jag att jag är erfaren men inte fullärd eller immun. Jag tror vi lägger för lite tid på att ta vara på relationer oavsett det handlar om en livskamrat eller djup vänskap. Vi ägnar åratal på högskolor för att lära oss sådant som finns på internet för någon slags yrkesutbildning men inte en sekund till att vårda och hantera relationer. Detta är min livserfarenhet jag fortsätter i morgon med arbetslivet.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv