Om webbplatsen | Kontakt

Makt förändrar dig utan att du själv märker det!

Vi hade under många år maktfullkomliga socialdemokratiska politiker. Jag kan peka på min hemkommun Huddinge där arrogansen var stor från 1950-talet och framåt. I Botkyrka däremot har de socialdemokratiska politikerna de senaste 30 åren varit mycket ödmjuka.

Nu när jag ser Moderaterna i Stockholm så får jag nästan uppstötningar de är stöddiga och maktfullkomliga. De kommer därför att förlora makten med all rätt. Reinfelt är ju Sveriges tråkigaste man som verkar tycka att han är oumbärlig vilket han givetvis inte är. Visst är det bra om statsministern har en seriös framtoning men det finns ju gränser på tråkighet.

George Orwell med sin bok ”Animal farm” fångar på ett mycket exakt sätt hur det blir när någon får makten. De förtryckta grisarna tar över makten på gården och beter sig som svin mot de andra djuren. Den boken borde alla makthavare läsa minst en gång om året. Tyvärr är det ju så att karriäristerna också söker sig till vinnarna och förstör deras goda vilja.

Vi som har varit ledare av olika digniteter har förändrat oss fastän vi inte märkt det. Det är bara att hoppas på att man inte betett sig illa mot de svaga. De starka och andra makthavarna kan man ge fan i.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv