Om webbplatsen | Kontakt

Man behöver inte vara polis för att utreda brott!

Många bedrägeribrott på nätet skulle kunna utredas av andra än fullt utbildade poliser. Den som är normalbegåvad och insatt i IT världen skulle med en ganska begränsad polisutbildning kunna utreda brott som idag omedelbart läggs ner, märkvärdigare än så är det inte.

Får du ditt namn kapat på Blocket eller motsvarande så hinner inte polisanmälan in till förrän förundersökningen är nedlagd. Den här typen av brott skulle en klurig person eller pensionär med datorintresse med lätthet kunna ta tag i och utreda. Hela polisväsendet måste tänka om man behöver inte ha släpat slödder för att kunna bli utredare av bedrägeribrott. Snarare är man olämplig för den typen av inre spaningsarbete.

Jag blir förbannad när jag på nära håll ser hur den nya typen av brottslighet inte värderas högre av polisen. Låt polisen hålla på med våldsbrott, för bedrägeribrott finns det personer som är mycket mer lämpade. Det dags att dela upp polisen i olika organisationer ungefär som man gjort med SÄPO. Bedrägeribrotten kommer att öka lavinartat när nu datoriseringen slår igenom med full kraft. Då behövs bara poliser med hjärna och lite muskler.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv