Om webbplatsen | Kontakt

Mannen som stekte fläsk över öppen eld lever kvar i minnet!

Det finns en historia i varje kvarter och tomt. Daglidags går jag förbi en villa som säkert kan säljas för sex miljoner. Det få vet är att på den omöjliga tomten stod på 1950 talet en liten faluröd sommarstuga, mer att betrakta som en kolonistuga. Där bodde då en ensam pappa med sin lilla son kanske 8 år som jag lekte med ibland. 

Pappan jobbade troligtvis i Stockholms Hamn och lossade båtar och han körde moped till jobbet och kunde komma hem sent Jag var aldrig in i stugan men min mor bjöd pojken på mat och han fick läsa serietidningar hos oss. Det var nog lite si och så med nykterheten hos fadern och det slutade med att stugan brann ner.

Pojken blev förmodligen omhändertagen av någon myndighet eller släkting och jag såg honom aldrig mer. Fadern bodde kvar i något provisoriskt skjul och stekte sitt fläsk över öppen eld på tomten. Vad som hände med pojken,fadern och tomten som redan då var värd en del det vet inte jag, På adressen Stråkvägen 9 i Snättringe står ett fint modernt hus och det steks inget fläsk över öppen eld där inte.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv