Om webbplatsen | Kontakt

Märklig debatt om avfall!

Jag tror inte ett dugg på polisens uppgifter om den stora utförseln av avfall. Min erfarenhet är att det är fattiga afrikaner som samlar ihop gamla kylskåp och bilar för att återanvända dessa i Afrika. En bra utveckling att återanvända och öka standarden för fattiga människor. Det är naivt av polisen och media att tro att man skickar vanligt lågprisskrot med dagens fraktkostnader.

Polisen kommer att dra öronen år sig när de får betala stora pengar för att destruera, kylskåp och i vissa fall kemikalier. Polismästaren kommer med all säkerhet att prioritera andra brott. Det var stora pengar Tullverket fick betala för att destruera fullt användbara kylskåp för begagnatmarknaden och en arbetsuppgift som med all rätt snart prioriterades ner.

För övrigt är detta en arbetsuppgift för Tullen och då främst Tullen i de stora Europeiska hamnarna där godset samlas ihop för att gå till andra kontinenter. Sveriges hamnar är obetydliga och ointressanta i detta avseende. Jag ser det som svensk okunnighet att jaga begagnade kylskåp mm. Reportagen i ekot var ju löjeväckande med däck och hjulupphängningar till bilar. Polisen behövs för våldsbrott, jaga avfall med hjälp av poliser är löjeväckande.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv