Om webbplatsen | Kontakt

Måste en nyhetssändning innehålla enbart elände eller minoritetsreklam!

Lyssnar man som pensionär på nyheter, morgonsoffor i TV så är det mycket elände, bögar och flator, feminister och skrämselpropaganda om klimatet. Atombomben som var kalla krigets stora nyhetsutfyllnad nämns knappt idag fastän de är i händerna på många dårar i länder som inte har något existensberättigande. I slutet på sextiotalet och in på sjuttiotalet hade vi vintrar utan en snöflinga men då var ingen intresserad av klimatförändringar. Då var jag mer orolig för klimatet än jag är idag.

Det borde vara eftersträvansvärt i varje nyhetsredaktion att ha med minst en positiv nyhet vilket inte borde vara särskilt svårt i allt mediebrus. Vad vet vi om bra lösningar på olika arbetsplatser, dagis, äldreboenden och skolor. Det finns massor av goda föredömen på dessa arbetsplatser,  dagis, äldreboenden och skolor. Dessa nyheter kan leda till smittoeffekter innebärande förbättringar på andra ställen.

Snälla nyhetsredaktioner tona ner överexponeringen av nyheter om minoriteter de har fått alldeles för stor plats i förhållande till de problem de beskriver. Försök hitta åtminstone någon positiv nyhet. Sporten har det lättare då vi alltid vinner någon gång och därför är deras sändningar mer uppskattade än tråknyheterna.

Kommentarer

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv