Om webbplatsen | Kontakt

Meddelarfriheten existerar knappast längre!

Sveriges Radio sände ett reportage om svenska myndigheters informationspolicy varvid i princip alla fick underkänt. Några fick särskilda hedersomnämnande bl.a tullverket där informationspolicyn direkt stod i strid med den grundlagsskyddade meddelarfriheten. Tyvärr kan jag konstatera att denna grundlagsskyddade rättighet urholkats till oigenkännlighet de senaste 15 åren.

Jag tycker det är ett yrvaket uppvaknande av journalister som funnit sig i att få välformulerade och tillrättalagd information. Det är viktigt att offentliga sektorn är öppen de är ju medborgarnas tjänare. Egentligen finns det två problem dels att ”sanningarna” inte kommer fram numera och sedan straffas den som vågar uttala sig. Det brukar sluta i att vederbörande blir arbetslös.

Jag hoppas verkligen att den här debatten lever vidare och att vi får tillbaka meddelarfriheten även i offentlig verksamhet som bedrivs i privat regi. Särskilt när det gäller äldreomsorg där människor kan skadas om inte sanningen kommer ut i offentligheten.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv